HTM Recovery

De vraag die tijdens dit project centraal stond was: hoe kan digitale media de ervaring van toeristen verbeteren die gebruik maken van de HTM? (HTM = Haagse Tramweg Maatschappij). Door met 50+ toeristen te hebben gesproken in Den Haag kwam ik tot de conclusie dat toeristen in Den Haag zich minimaal voorbereiden, en eenmaal in Den Haag graag verrast en geïnspireerd willen worden.

Doordat ze niet weten wat ze in Den Haag gaan bezoeken, hebben ze hiervoor tips nodig. Maar toeristen willen wel verbonden blijven met de omgeving, en niet met technologie. De applicatie moest dus zo kort mogelijk in gebruik zijn. Hierdoor krijgen tips, en kunnen ze “tip voor tip” de stand ontdekken. Door ze geen overzicht te bieden wat de stad allemaal te bieden heeft, voorkom ik dat toeristen locaties en bezienswaardigheden gaan vergelijken, en alsnog teveel verzonken blijven in technologie.

3

Om ze te kunnen verrassen en inspireren was het belangrijk de gebruiker te leren kennen. Als je iemand niet kent kan je diegene namelijk ook moeilijk verrassen. Dit wordt ten eerste gedaan door tijdens de onboarding ze snel enkele vragen te stellen. Die snel en makkelijk beantwoord kunnen worden. “Wat vind je van klassieke kunst?” of “Opzoek naar iets avontuurlijks?”. Tips die later in de applicatie gegenereerd worden, zijn hierop gebaseerd. Bij de tips kan aangegeven worden of ze iets leuk of niet leuk vinden, en het dus wel of niet willen bezoeken. Ook dat wordt meegenomen om de gebruiker beter te leren kennen.

1

 

 

Heb je een tip geaccepteerd, dan krijg je een route en meer informatie over deze locatie. Onderzoek toonde aan dat de ervaring van een bepaalde locatie verbeterd kan worden als er informatie verstrekt wordt.

4

 

Ben je klaar op bij een bezienswaardigheid, dan kan je om een nieuwe tip vragen. Met enkele sliders kan aangegeven worden hoe “geheim” een tip moet worden. Toeristen gaven namelijk aan graag ook het onbekende van de stad te willen ontdekken.

5

De applicatie is in een clickable prototype voorgelegd aan de toeristen van Den Haag, zij waren hier erg enthousiast over en gaven aan dat het goed aansloot op deze specifieke vakantie of dit specifieke moment.

2